Културна баштина Немањићке Србије-Јавни час

Поводом Међународног дана споменика којим се промовишу различита наслеђа у свету у ОШ „22. октобар” у Сурчину одржан је јавни час Културна баштина Немањићке Србије. Час је имао за циљ продубљивање знања о значају српске средњовековне баштине и представљање исте кроз повезивање садржаја различитих наставних предмета. На часовима историје, географије, технике и технологије, верске наставе, ликовне културе, додатној настави историје, секцији из француског језика и часовима калиграфије, учили смо, расли, обнавнављали и сазнавали нове ствари. Ученицима шестог разреда, прикључили су се и ученици петог, седмог и осмог разреда желећи да дају свој допринос као и родитељи.Као инспирација за овај тематски дан послужио нам је и ПРИРУЧНИК НЕГОВАЊЕ КУЛТУРЕ СРПСКОГ НАРОДА И РАЗВИЈАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА У издању ЗУОВ-а. Наша гошћа, Снежана Милошевић Јешић публици је представила настанак и значај Приручника.
Српска културна баштина је део светске културуне баштине и то је оно што не треба заборавити и занемарити. Велики део тог културног и духовног блага, које су нам преци оставили у аманет налази се на Косову и Метохији а на нама је да генерације које долазе то науче и сачувају и за своје потомке.
Час су припремиле наставнице:
Јелена Дашић, Милена Ресановић, Мирјана Јандрић, Драгана Стојков, Сузана Анђеловски , Ања Даниловић, Татјана Прица и Татјана Чубрило.